Hijabforbud

i VG mandag, kan man lese om hvordan Frp ønsker nasjonalt hijabforbud, og for å sette dette litt på spissen siterer jeg Marija Morley:

Problemet er egentlig ikke hijab eller kvinneundertrykkelse. Problemet er islam. Jeg ville nå sagt at glamourmodeller representerer kvinneundertrykkelse på lik linje med hijab. Forskjellen er at glamourmodeller tar dette valget selv. Det gj…ør gjerne voksne damer som bruker hijab og. Så hvordan voksne mennesker kler seg synes jeg ikke burde være samfunnsdebatt ettersom vi lever i 2010 og Lady Gaga stiller på awardshow med en kjole lagd av kjøtt.
Å blande kultur og religion funker ikke lenger. Vi lever i 2010!
For vel en uke siden hadde Dagbladet en fantastisk artikkel om ulike stiler og mennesker, der alt fra Gother til Burka var med, der folk med ulike stiler tok opp de ulike fordommene ved forskjellige klesstiler.
jeg tror det er på tide at nordmenn gir slipp på frykten for andre enn dem selv. Jeg tror det er på tide at nordmenn gjør som resten av verden, og aksepterer at det finnes både andre kulturer og andre religioner i verden.
Jeg sier ikke at det ikke finnes her også, men her er det en generell frykt for det som er annerledes.
jeg tror ikke løsningen på det hele vil være å forby deler av andres kultur. Norge er gang på gang blitt kåret av FN som verdens beste land å bo i. Hvordan kan vi leve opp til dette stempelet ved å undertrykke menneskers kultur, vedå  forby det som ikke blir sett på som typisk norsk?
jeg tror løsning på problemet vil være skoleuniform. enkelt og greit. For alle. Min bestevenninne var et år i Australia, hvor hun opplevde at alt fra barneskole til videregående hadde skoleuniform. En skulle jo tro at som nordmann, skulle dette bli vanskelig, når vi unge i dag er vant til å gjøre som vi vil, kle oss som vi vil, farge håret etc, men for henne ble dette vanvittig befriende. Man slipper da presset og stigmatiseringen mellom elever, over hvordan du kler deg, sminker deg, og lignende. Det åpner også da for mer aksept, og som hun sa, det er fantastisk også da når man kommer og møtes etter skolen og man har klær man kan gå i og pynte seg i.
Så hvorfor ikke gjøre det samme i Norge?
Resultatet vil da også være, vil jeg tro, at også en del av mobbingen som foregår på skolene i Norge i dag vil forsvinne. Mye av mobbingen i de norske skolene i dag går nettopp på dette. Hvordan man kler seg, merkeklær og lignende. Dette er også noe man tar med seg hjemmefra, denne rare holdningen om hva som er godt nok og hva som ikke er. Har du ikke de riktige klærene, skoene, merkene og holdningen blir man raskt satt utenfor sitt eget skolemiljø.
ved å forby hijab, forbyr man også identiteter. Som artikkelen sa, da de intervjuet en kvinne med hijab, det er ingenting hun er tvingt til å gjøre. det er noe hun velger selv, da det er hennes kultur og etter hennes ønske.
Nå som vi har tatt ti skritt frem med den nøye kjønnsnøytrale loven om ekteskap kom, så skal vi da ta elleve tilbake, ved å forby kulturforskjeller. Det er jo dette det egentlig handler om. frykten for en annen kultur og annen religion. Jeg tror det er på tide at man tar seg litt sammen, og ser på hvordan Norge ønsker å framstå. For vi vil jo alle bli akseptert, gjør vi ikke?
Nå forsterkes bare forskjeller enda mer. Det er på tide at Frp ser på hva de ønsker å oppnå med dette, og hva som egentlig da vil skje.
For å forby alt som er annerledes enn det typiske norske er ikke løsningen.
Kebab er good to go, men hijab er fy fy? ta dere sammen!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s