Størst av alt er kjærligheten

Mandagens kirkemøte er kanskje det eneste kirkemøtet jeg har vært opptatt av eller oppgjort meg en mening om. Endelig skal homofile få lov til  å gifte seg. I kirken.
Endelig har kirken innsett at man ikke kan ha et menneskesyn basert på noe som var nedskrevet 2000 år siden. Endelig er ikke lenger verden svart hvit.

Så har du da et menneske. Dag Øivind Østereng går da ut i media og informerer hele landet at nei fanden heller. VG siterer ham på at dette er noe han har kjempet mot i alle år. Han går så langt at han sier at han kunne ønske seg at en kan ta seg av den  liberale delen og en annen holde seg til den mer konservative delen.

En ting er hva du mener personlig, en annen ting er hva man uttaler seg om offentlig. Grensen er kanskje ikke så hard, ei heller kan være når man er prest. Det jeg undrer meg er om Dag Øyvind har tenkt seg om. For all del. Man skal få mene så mye man vil om så mangt og velger du å tro at katter er satans verk så go ahead men det er denne kunsten med å vite hva man skal uttale seg om offentlig.

For hvilke signaler sender man ut til denne enorme folkemengden som så sårt ønsker seg et giftemål i kirken når man ikke bare hyler ut at man vil slutte som prest men også uttaler på vegne av et uttallige andre ansatte i den norske kirken at «Jeg vet om flere som vurderer å gjøre det samme akkurat nå, men mange i nettverket har også sagt de vil stå i jobb til etter kirkemøtet i januar og kjempe kampen helt fram til ordlyden i den nye liturgien er bestemt».

Så kommer Dag Øyvind med følgende sitat:  Den nye liturgien representerer ikke kirkens tro slik den kommer til uttrykk i skriften og den kirkelige tradisjonen.

Hvilket uttrykk?
Er det slik at vi i 2016 fremdeles følger Bibelen til punkt og prikke? For da har Dag Øyvind et alvorlig problem:
Gamle testamentet: 2 Mosebok Kapittel 21:
Når du kjøper en hebraisk slave, skal han arbeide i seks år. Men i det sjuende året skal han få sin frihet uten å betale for det.

Salomos ordspråk 31,6.:
Gi heller en rusdrikk til den som holder på å gå til grunne, og vin til den som har sorg i sinn. La ham drikke så han glemmer sin armod og ikke minnes sin møye mer.

Femte mosebok: 22:20-21:
Men dersom beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at jenta var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel.

 

Dag Øyvind har 4 barn. 4 barn. 4 forskjellige individer som skal få utvikle seg og sin personlighet. Hva slags signal sender man til sine egne barn når man går i mot dette?
Hvilket perspektiv har man på livet og verden når man så inderlig godt ikke kan vise til noe spesifikt i skriftene som tilsier at homofili er en styggedom? Skal man sette tro over mennesket?

Jeg har lest Bibelen. Mer enn en gang. Og jeg har fremdeles ikke sett noe som tilsier at man verken spesifikt fordømmer homofili eller at det går i mot Gud.
Man kan ikke holde fast i skrifter som sitter fast i tiden, hvor man fremdeles trodde jorden var flat. Hva med landet du lever i Østereng? Norge er i dag et demokrati, utviklet i et land hvor det er viden kjent at filosofene hadde både mannlige og kvinnelige partnere.
Du melder du nå ut av Den Norske Kirke, skal du da og melde deg ut av ditt eget land?

Det er synd. Det er så ufattelig synd at vi fremdeles i dag i tolerante flotte Norge har redde og trangsynte Norge. Meld deg ut Østereng. Og som du sier selv, finn deg annet trossamfunn. Da var kanskje ikke den Norske Kirke så viktig likevel?
Og jeg håper så inderlig at du en dag oppdager at vi som enten svinger den ene eller den andre veien eller begge er like flotte fantastiske mennesker vi også.

Dog er det så inderlig flott at kirken nå endelig klarer å holde fast i det som kanskje er det største budskapet i Bibelen:

1.Kor,13: 1-13
Så står vi igjen med disse tre: Tro, Håp og Kjærlighet,men størst av dem er kjærligheten.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s